MRS Electronics

Vi kan härmed presentera MRS Electronics som vårt senaste tillskott av leverantörer. MRS utvecklar och tillverkar kompakta och mycket prisvärda styrsystem och elektronik för mobilt bruk vilka ställer höga krav på driftsäkerhet och kvalitet. Mobile Integrator Sweden är MRS representant för Sverige, Norge, Finland och Danmark. Hör gärna av er så berättar vi mer om sortimentet och vad vi kan göra åt er som slutkund.

Posted in News | Comments Off on MRS Electronics

Nyanställning

Nyanställning 2015-08-03

Vi hälsar Daniel Stamberg hjärtligt välkommen till Mobile Integrator Sweden AB!
Daniels gedigna erfarenhet och kompetens inom mjukvaruutveckling möjliggör att vi ytterligare stärks som bolag i de pågående projekt vi arbetar med och ger oss mer resurser för framtida projekt.

Posted in News | Comments Off on Nyanställning

Fjärrövervakning Arbetsfordon

Mobile Integrator Sweden AB kan presentera ett färdigt system som snabbt kan installeras i er maskinflotta. Med MIAB Online får ni möjligheten att övervaka era arbetsfordon på ett helt nytt sätt. Ni får fri tillgång till en smidig portal på Internet där ni hela tiden ser statusen för er maskinflotta otruck_buzzch hur de har använts.
Vi har flera stora kunder som använder systemet idag och investeringskostnaden har återbetalat sig mycket snabbt. Detta främst för att maskinförarna har blivit medvetna om att systemet har koll på status av maskinen och eventuella kollisioner loggas. Detta ger en säkrare arbetsmiljö för förarna och minskade servicekostnader av maskinerna. Systemet kan även administrera daglig tillsyn och service/ärendehantering för maskinflottan. För att öka säkerheten ytterligare för användandet av maskinerna så kan man aktivera elektronisk behörighetskontroll för förarna. Intresset för systemet är stort och växer för varje dag. Kontakta oss idag för en öppen diskussion kring just era behov!

pdficon_large

Se broschyr för mer information

Posted in News | Comments Off on Fjärrövervakning Arbetsfordon

Volvo lanserar ePTO, ett elektriskt kraftuttag för kranbilar

Volvo Truck Center har i samarbete med HIAB tagit fram en kranbil där kranen kan drivas på elektricitet. Det gör att man minskar ljudnivån och helt tar bort utsläppen som förknippas med att driva kranen med hjälp av bilens förbränningsmotor.

Projektet heter ePTO (electric Power Take Off) och består av en HIAB-kran monterad på en Volvo FM med ett extra elektriskt kraftuttag för krankörning.

I det här projektet har Mobile Integrator gjort det elektroniska styrsystemet för den elektriska drivlinan för kranen. Komponenterna som valts kommer huvudsakligen från IFM och IXXAT. Övriga leverantörer till projektet är MasterVolt som har levererat batterierna och ETP Kraftelektronik som har levererat motor, laddare och inverter.

Volvo FM, ePTO

Bilen visas vid följande tillfällen:

  • Transport & Logistik, 7-8 maj, Göteborg
  • Avfall Sverige, 20-21 maj, Borås
  • Elmia Lastbil, 20-23 augusti, Jönköping
  • Go:Smart Sendsmart, 28 augusti, Göteborg
  • Entrepenad Live, 4-6 september, Göteborg
  • Renhållarträffen, november, Stockholm

Läs mer: Volvos Press release

Posted in News | Comments Off on Volvo lanserar ePTO, ett elektriskt kraftuttag för kranbilar

Display Lastvisning

Våg_översikt

Mobile Integrator Sweden AB har tagit fram ett system för visning av last på bil och släp. Systemet är utvecklat och godkänt för lastbilar och klarar tuff utomhusmiljö. Färgdisplayen har mycket god kontrast även vid starkt solljus och finns i två storlekar. Systemet är enkelt att montera på alla Scaniabilar med CAN-interface och ansluts till påbyggargränssnittet.

Se broschyr för mer informationpdficon_large

 

 

Posted in News | Comments Off on Display Lastvisning

Världens största vallatrailer

När det norska skidförbundet skulle bygga sin nya vallatrailer för några av världens absolut bästa längdskidåkare inför säsongen 2014 föll valet av leverantör på det halländska företaget Specialkarosser AB (SKAB) i Ätran. Mobile Integrator Sweden AB har varit en nära samarbetspartner under hela projektet och utfört all programmering av styrsystemet.

I transportläge ser trailern ut som en helt vanlig 13,6 meters trailer. Väl framme på tävlingsarenan, och trailern har parkerat, höjs taket och sidorna skjuts ut. På ca en halvtimme har man fått en komplett vallaanläggning i två plan på totalt 110 m2 golvyta och därtill en balkong om 15 m2.

Läs mer om projektet på IFMs hemsida, se länk nedan:

http://www.ifm.com/ifms/web/newsletter/news_011404.html

Norges vallatrailer

Norges vallatrailer

Posted in News | Tagged , , | Comments Off on Världens största vallatrailer

Hockeysäsongen kan börja!

Den första helt svensktillverkade ismaskinen är nu klar och försäljningen är i full gång. Tack vare det unika systemet från Mobile Integrator har Izomaskin utvecklat en helt ny ismaskin för bandy- och hockeyanläggningar som tar branschen till en helt ny nivå!

Nu rullar maskinen

Izomaskin AB i Österfärnebo har erfarenhet av ismaskiner sedan 70-talet och har jobbat med service och försäljning av isbanemaskiner som Zamboni, Icecat och Olympia. Genom åren har man renoverat, byggt om och förbättrat maskinerna och därmed samlat på sig mycket erfarenhet på hur en maskin skall se ut för att kunna skapa den bästa isen och komforten. Efter detta var steget inte så stort att utveckla en maskin där man tar vara på sina erfarenheter. Genom hårt arbete och gott samarbete med bl.a. Mobile Integrator och flera leverantörer har Izomaskin byggt fram sin första prototypmaskin under 2012. Resultatet är imponerande, prototypen är väldigt lik en serietillverkad maskin i både finish och funktion. Visst är det smärre justeringar som skall göras till maskin nummer två, men de som testat maskinen är eniga, något liknande har man inte tidigare kört!

Izobel 612 tar branschen till en helt ny nivå. Mobile Integrator har utvecklat ett styrsystem som ger maskinen hel nya och unika egenskaper, komfort och prestanda. Maskinen har en miljövänlig batteridrift och är utrustad med ett 80 voltsbatteri från vilket de sju asynkrona växelströmsmotorerna får sin kraft. Via så kallade inverters/styrenheter regleras kraft och varvtal. Varje inverter är ansluten till systemets CAN-buss och kommunicerar med systemets överordnade s.k. master controller. Genom drivning på alla fyra hjulen får maskinen en stadig och stabil drift. Detta märks inte minst i kurvorna där maskinen går som på räls utan tendens till sladd. Styrsystemet har full kontroll av eventuellt hjulspinn och ser till att varje motor har rätt varvtal utifrån aktuellt rattutslag, en s.k. elektronisk differential. Övriga motorer och inverters för hydraulik samt vertikal- och horisontalskruvarna är också anslutna till CAN-bussen och styrs av mastern. Genom att kunna justera varvtalen individuellt för olika tillfällen och körmoder fås unika egenskaper som ger en perfekt isyta.

För operatören är maskinen mycket enkel att köra. Med en terminal kan maskinens egenskaper enkelt ändras och man har full kontroll över batteristatus, vattennivåer, temperaturer m.m.

Maskin nummer två är under byggnad och många kunder står på kö för att få testa maskinen. Vissa kunder har tydligen avvaktat med sina investeringar i väntan på att få testa Izobel 612. Nu återstår att bygga upp en produktionsapparat som klarar efterfrågan på produkten, ett jobb som kan bli större än vad Izomaskin förväntat sig med tanke på resultatet. Mobile Integrator har utvecklat bidragit med följande:

  • Konstruktion av övergripande systemarkitektur
  • Konstruktion av elritningar och elscheman
  • Utveckling av programvara
  • Val och leverans av styrenheter och elkomponenter

Styrsystem och display kommer från ifm electronic. ETP Kraftelektronik i Partille har levererat AC-driften Zapi och motorerna från C.F.R. För mer information se Izomaskins hemsida www.izomaskin.se och ETP Kraftelektronik www.etpab.se.

Elskåp med 7 inverters

Dörr elskåp med master controller

Posted in News | Tagged , , , | Comments Off on Hockeysäsongen kan börja!