Om oss

Mobile Integrator Sweden AB är en systemintegratör som vänder sig till tillverkare av mobila fordon. Vi tillför kompetens och produkter/system inom fordonselektronikområdet, allt från reläteknik till avancerade styrenheter sammankopplade i nätverk och bussystem med koppling till Internet via egen infrastruktur. Vi har lång erfarenhet, redan från 70-talet då relätekniken dominerade, fram tills dagens moderna system. Genom åren har vi tillsammans samlat erfarenhet från många företag inom branschen. Företag som kan nämnas är bl.a.

  • Atlas Copco AB
  • Atlet AB
  • ELME Spreader AB
  • Kalmar Industries / Cargotec AB
  • Sandvik Mining and Construction
  • Scania
  • Specialkarosser AB
  • Volvo Lastvagnar

Med modern elektronik skapar vi nya och unika egenskaper som inte tidigare var möjligt, vilket ger mervärden och nya affärsmöjligheter för våra kunder. Genom Mobile Integrator kommer även mindre tillverkare åt en teknologi som de stora tillverkarna använder sig av.

Mobile Integrator utvecklar system som är optimal för aktuell applikation. Vi använder alltid beprövade komponenter som har testats under en längre tid och uppfyller de mycket hårda kraven som ställs på elektronik i fordon. Genom att välja komponenter som följer en öppen standard konstruerar vi system med prestanda, kvalité och ekonomi.

Våra kunder hittar du inom följande områden:

 

Truck

Lastbilspåbyggnader

Alla typer av lastbilspåbyggnader som exempelvis brandbilar, bärgningsbilar, timmer- och flisbilar, tankbilar, skåppåbyggnader. sophantering m.m.

 

 

LoaderAnläggningsmaskiner

Maskiner som borriggar, jordförflyttning, betongbilning, stenkrossar, asfaltsläggare, vältar m.m.

 

 

Transport och Logistik

Lyfttruckar, containerhantering, maskiner för lagerhantering, flygplatslogistik, rälsbundna fordon m.m.

 

Skogs- och Jordbruksmaskiner

Skördare, skotare, markberedare, såddmaskiner, harvar, traktorer m.m.

 

 

Telematiksystem, M2M

Webbkoppling med visning av driftsdata som bränsleförbrukning, hastighet, temperaturer, tryck, vätskenivåer, positionering med visning på karta, körd rutt m.m. Kontroll av fordon som larm, kupévärmare m.m.